Egy lehetséges virágpor kúra

A virágpor egy lehetséges fogyasztási módja. Hasznos mikrotápanyagok a virágporban.

Gyógyítás pollennel

A virágpor egy szupertáplálék. Évente 3-4 alkalommal érdemes egy virágpor kúrát csinálni. A virágpor kúrához nagyon fontos, hogy tiszta, megbízható forrásból származó virágport használjunk! A kúra időtartama 3-6 hét között legyen.

A Méhpempő.hu által forgalmazott nyers virágpor Erdélyből származik, közel 40 fajta virágból készült. Erdély a világon egyedülálló flórával rendelkezik, amely rengeteg gyógynövényt foglal magába. Ennek az az eredménye, hogy az erdélyi virágpor minősége világviszonylatban az első 5-be tartozik. A virágpor gyűjtése olyan helyről, amelynek körzetében kilométerekre nincsennek ipari létesítmények és nem folyik műtrágyás mezőgazdaság sem.

Szárított virágporainkat, Bulgária szennyeződésektől mentes tájainl gyűjtik a méhek.

Egy lehetséges fogyasztási módja: reggel, éhgyomorra 0,5 liter tiszta vízben oldjunk fel 1 evőkanálnyi virágport, majd 1 evőkanálnyi mézet és igyuk meg. Ez egy napi adag, amit akár két részre is el lehet osztani, így naponta, étkezés előtt fél órával igyunk belőle.

A virágpor az apiterápia, a méhészeti termékekkel való gyógyítás fontos gyógyhatású terméke, közel fele emészthető fehérje. Az ismert 22 aminosavból 20 megtalálható benne!

A virágpor, a csak növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja, a vegetáriánusoknál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó fehérjéket.

A virágpor kiváló vitaminforrás – B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav, stb -, közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz – vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium.

A virágpor a fizikai erőnléten javít, hatékony gyengeség, alultápláltság, túlfeszített fizikai és szellemi megterhelés, immungyengeség esetén, szabályozza az emésztést – hatásos étvágytalanság, hasmenés és székrekedés esetén is – , segít májpanaszok, prosztatabántalmak előfordulásakor is, serkenti az anyagcsere folyamatokat és a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a szívizmot, segít a méregtelenítésben.

Az apiterápiával foglalkozó szakirodalom szerint a virágpor napi adagja egyénileg változik. Az ajánlott mennyiség általános esetben napi 1-2 evőkanálnyi mennyiség.

A virágport lehet fogyasztani kevés vízzel, illetve langyos teával is.

Nem javasolt a virágpor állandó fogyasztása, sokkal hatékonyabbak az évi 3-4 alkalommal megtartott 1 hónapos kúrák.

Amennyiben hirtelen tapasztal bőrpanaszokat, például pattanás, akne, vagy feszültnek kezdi érezni magát, így például ideges, úgy érdemes abbahagyni a kúrát és kivizsgáltatni az esetleges allergiát.

Visite htmled.it y utilice el mejor editor de contenido web en línea. Está disponible de forma gratuita.