Tiszta méhpmepő vásárlás A méhpempő összetétele • Miből áll a Méhpempő

A Virágpor keletkezése

A gyűjtögető méh mindig egy virágfajra száll, és egy fajta pollent és nektárt gyűjtöget, amíg abból a fajból talál példányokat. A virágpor színe különféle lehet, az elefántcsontfehénői a szürkéig, sárga, zöldes, piros, barna, egészen a feketéig. Amikor a méh a virágra száll, a virágpor rátapad a rovar testére. A méh teste "erre van kitalálva", olyan, mint egy miniatűr seprű. Az egész testét vékony szőrszálak Pollen begyűjtésborítják, amelyek begyüjtik a pollenszemeket.

Egy ilyen gyűjtőkörút után a méh "megtisztítja magát" , és a rátapadt pollent lesöpri a potroha felé, a harmadik pár hátsó lába magasságáig. Miután benyálazla és benedvesítette a pollent, és ugyanarról a növényről elegendő nektárt gyűjtölt, két golyót formál belőle, amelyeket két "kampóra" akaszt, amelyek biztosan tartják a nehéz terhet és nem engedik, hogy repülés közben leessenek.

A méh minden út alkalmával két ilyen "labdát" szállít, amelyek egyenként körülbelül
7-10 milligrammosak, és ahhoz, hogy ezt összegyűjtse, legalább száz virágról kell virágport gyűjtenie. A méh jó néhány kilométer megtétele után repül vissza a kaptárba, hogy súlyos terhét lerakja a lépekbe, azekbe a tárolócellákba, ahová a petéiket is lerakják. Olyan helyre teszi, ahol a lárvák a legkönnyebben elérhetik, hiszen a virágpor a legmegfelelőbb táplálék a számukra.

A Virágpor begyűjtése

A méhészek nem túlságosan régóta foglalkoznak a virágpor begyűjtésével,
a méhészetnek ez az ága az 1950- es években fejlődött ki. A méhész az egész idény alatt begyűjtött virágpor körülbelül 10 százalékát szedi ki a kaptárból, azaz családonként 3-3,5 kilogrammnyit. Ebből következik, hogy 6-8 hónap alatt minden
család körülbelül 18-28 kilogrammot gyűjt össze, a legnagyobb mennyiséget
májusban és jüniusban, amikor a legtöbb lárvát kell táplálni.

Ebben az időszakban 4-6 héten keresztül a méhész tulajdonképpen csapdába csalja a méheket egy lyukas rács segítségével. A méhek ezeken a lyukakon repülnek keresztül, ám azok olyan szűkek, hogy vagy az egyik, vagy mindkét pollengolyó fennakad rajtuk. A rácsot a nap végén megtisztítják, figyelve arra, hogy ne kerüljön rá más virágpora, és ne legyenek rajta élősködők.

Amikor friss, a virágpornak elég magas a nedvességtartalma ahhoz, hogy hosszabb ideig lehessen tárolni. A virágport egy 50 °C foknál nem melegebb helyen szárítják meg, ez elegendő ahhoz, hogy penész és baktérium ne tenyésszen
benne. A hőeljárás során nem lépjük túl az előírt hőmérsékletet, így az aktív elemek nem sérülnek. Ha a megszárított szemek nem porladnak szét érintéskor, akkor helyesen szárítottuk a virágport, és nem lehet gond a tárolással.

Ha egy üzletben virágport vásárolunk, vigyázzunk arra, hogy ne a kirakatból vegyék be a terméket, és mi se tegyük ki hosszú időre a napfény hatásának, mert az ronthatja a minőségét.

Ismerje meg még jobban a Mannavita virágport: további infók a virágpor hatásairól, működéséről + virágpor rendelés 1 perc alatt.

A Mannavita által forgalmazott virágpor erdélyből származik, közel 40 fajta virágból készült. Erdély a világon egyedülálló flórával rendelkezik, amely rengeteg gyógynövényt foglal magába. Ennek az az eredménye, hogy az erdélyi virágpor minősége világi viszonylatban az első 5-be tartozik.

A Mannavita által forgalmazott virágpor Erdélyben van gyűjtve, olyan helyről, amelynek körzetében kilóméterekre nincsennek ipari létesítmények. Azáltal, hogy a növények a természet kellős közepén vannak, nem éri őket műtrágya sem.

Virágpor Infók

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Fontos tudnivalók a méhpempő használatakorA méhpempő használataInformációk a méhpempő tárolásával és fogyasztásával kapcsoaltban. Méhpempő vásárlásMegnézem a kiszereléseketEzen az oldalon bemutatjuk, milyen kiszerelésekben vásárolhat méhpempőt.

Virágpor 500 gramm

Virágporos oldalak

Méhpempős oldalak

Ide kattintva, rendelhet A Tiszta méhpempőt adalék és tarótósítószer hozzáadása nélkül helyezzük az üvegcsékbe.
A bio változat ellenőrzőtt, megfelel az érvényben lévő európai bio mezőgazdasági normáknak.
Ha sürgős: +36 70 / 7733 059

 

 

Jogi nyilatkozat: Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy a méhpempő nem helyettesití a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Méhészeti termékekre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.